Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damm och punktering ställde till det

Efter fredagens sju inledande sträckor ligger Patrik Flodin sexa i rumänska Sibu Rally.

Dammet ställde till det för många förare, och kritiken mot arrangören var hård.

– Det är så farligt och dammigt så vi fick stanna flera gånger. Sträckan borde strykas, sade en upprörd Flodin.

Förarna startade med två minuters mellanrum men i vindstilla förhållanden räckte det inte för att säkra sikten. Patrik Flodin var en av många upprörda förare efter rallyts fjärde sträcka, där dammröken från framvarande bilar ställde till det.

– Det är verkligen omöjligt att köra. I mörkret kommer det att vara rent livsfarligt så vi måste tyvärr ta det lugnt, sade Ilsboföraren.

Han fick medhåll av flera andra. "Livsfarligt", "Riktigt dåligt" och "Omöjligt att köra" var några av omdömena från Flodins konkurrenter. Arrangören tog dock åt sig av kritiken och förlängde startintervallerna till fyra minuter.

Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten inledde rallyt piggt och hade den näst bästa tiden under en krävande första sträcka, endast slagna av norrmannen Andreas Mikkelsen.

Den andra och betydligt längre sträckan på knappt tre mil bedöms som många av rallyts tuffaste. Någonting som Flodin fick erfara. En punktering tvingade den svenska duon att slå av på takten och resultatet blev att Flodin tappade drygt tre och en halv minut och föll ner till 45:e plats.

Flodin och Bergsten avslutade dock starkt och imponerade under de avslutande sträckorna. Där lyckades man klättra i totalen och ligger på sjätte plats inför lördagens fem avslutande sträckor.

– Det får vi vara nöjda med, med tanke på att vi inte har kunnat köra på för fullt.