Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umeå IK sparkade tränarna – då ryter spelarna från Hälsingland i från

Damallsvenska Umeå IK har sparkat tränartrion. Något som inte uppskattades av spelartruppen, där lagkaptenen Lisa Lantz, från Delsbo, och anfallsstjärnan Jenny Hjohlman, från Viksjöfors, var två som röt i från.

Annons

Tränartrion Maria Bergkvist, Joakim Blomqvist och Johan Norberg har gjort sitt i Umeå IK. Det står klart efter klubbens ekonomiska problem och sladdande sportsliga säsong.

Lisa Lantz från Delsbo är lagkapten i Umeå IK. Här med storstjärnan Marta i bakgrunden.

Laget parkerar just nu som nästjumbo i Damallsvenskan och sparkningen av tränartrion får direkt konsekvenser för två spelare från Hälsingland. Umeås lagkapten Lisa Lantz, från Delsbo, och anfallsstjärna Jenny Hjohlman, från Viksjöfors, är två spelare som ryter i från efter beskedet.

Läs mer: Kaptenen Lisa Lantz får stort förtroende i Umeå

Tillsammans med sex andra spelare i laget har de skrivit under ett meddelande till Västerbottens-kuriren. Ett meddelande där de skriver att de är osäkra på sin framtid i klubben eftersom de är mycket missnöjda med hur man skött tränarfrågan.

Jenny Hjohlman utvecklar resonemanget för Aftonbladet:

– Jag och de andra känner samma sak. Att vi har de bästa tränarna vi kan ha. Det är jättetråkigt, och vi står inte bakom det alls, säger Jenny Hjohlman till tidningen.

– Jag är jättebesviken på vad klubben gjort. Jag tycker att tränarna är de bästa tränarna vi haft, och de var en stor anledning till att vi skrev på, säger hon.

Läs mer: Hjohlman i form – men i blågul skugga

Spelargruppen som skrivit meddelandet vet inte vad som händer i framtiden, men menar att de ville få klubben att förstå att de tycker att det handlat fel i frågan.

Mer läsning

Annons