Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt betalt för ideologiska låsningar

I tidningen (7/3) visar Centern ännu en gång sin rätta sida när det gäller ideologiska låsningar.

Annons

Allt blir bättre om privata utför tjänster i stället för det de föraktfullt kallar för "Farbror kommunen".

Den privatiseringsfundamentalism som Centern blir alltmer ensam om även på nationell nivå leder inte till bättre kvalitet eller mer verklig valfrihet för våra äldre. När jag möter pensionärsorganisationer och andra äldre så är det inte en lång rad olika aktörer som de vill se. De vill precis som så många andra av oss att våra skattepengar ska gå till verksamhet och inte till vinster som skickas till kanalöar och andra skatteparadis.

Jag är stolt över det arbete som utförs i vår gemensamma sektor av våra välfärdsarbetare. Jag är väl medveten om att situationen är ansträngd och att välfärden behöver mer pengar.

Där hade den centerstödda moderatalliansen kunnat göra stor skillnad. Det är där den verkliga valfriheten finns, i politikens prioriteringar. Om de hade velat prioritera våra äldre så hade de kunnat göra det istället för att genomföra alla dessa jobbskatteavdrag.

I stället för att sänka skatterna för oss som jobbar och låta pensionärerna betala högre skatt så hade det kunnat prioriteras annorlunda.

Den centerstödda moderatregeringen hade kunnat låta lön och uppskjuten lön beskattas lika. Vi socialdemokrater vill utjämna dessa skillnader. Vårt svar på välfärdsutmaningarnas alla frågor är inte jobbskatteavdrag. Vi vill se en hållbar välfärd. För att ha råd med den så ska också Sverige 2020 ha EU:s lägsta arbetslöshet. Så skapas resurser. Mot detta står en trött politik vars svar på alla frågor är skattesänkningar och privatiseringar.

Där finns också den verkliga valfriheten. Sverige såväl som Söderhamn behöver en socialdemokratisk regering. Men behöver Sverige ett Centerparti?

Sven-Erik Lindestam

kommunstyrelsens ordförande (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel