Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig kvart sänkte Ljusdal

Ljusdal ville kopiera en lyckad matchplan i bortamötet med Stensätra.
Det höll – bortsett från en svag inledning i andra halvlek då hemmalaget gjorde sina bägge mål.

Annons

Ljusdal hade division 1-laget Gävle på gaffeln i 90 minuter innan man förlorade på en straff i Svenska cupen.

Matchplanen då var att ligga rätt defensivt och hugga framåt vid tillfälle.

Detta försökte man kopiera i lördagens bortamatch i division 2 mot Stensätra i Sandviken.

Och det började i stort sett perfekt.

Ljusdal hade två högoktaniga målchanser i den första halvleken. Först sköt Hanna Olsson i ribban, sen var Johanna "Jajja" Kämpe på vippen att skruva en hörna direkt i mål.

Det sista som hände i den första halvleken var att mittbacken Hanna Persson fick agera räddande ängel och sparka bort en boll på mållinjen. Läget kom till efter en kommunikationsbrist i Ljusdalsförsvaret.

Kanske var det denna händelse som skärrade Ljusdal.

För det var i början på den andra halvleken som matchen avgjordes.

– Det går fort i den här serien om man inte har full fokus, man blir straffad direkt, säger Ljusdals tränare Peter Brolin om de mål som Stensätra gjorde i den 52:a respektive 59:e minuten.

För att hitta tillbaka i matchen bytte Ljusdal sedan plan, försökte trycka upp spelet i banan och sätta högre press på hemmalaget. Men närmare än en nick i ribban av Matilda Wennberg och sedan en farlig frispark kom Ljusdal inte en reducering.

– Stensätra var större och starkare än oss sett över hela matchen. Det var ett topplag i den här serien som vi mötte, konstaterar Peter Brolin, som vill framhålla ett gäng defensiva spelare i det egna laget för positiva insatser:

– Hanna Persson gick in som mittback och gjorde det riktigt bra. Anna Hammergård låg rätt i sin defensiva mittfältsroll och Jonnah Tönners gjorde det bra på sin ytterbacksplats.