Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig kunskap om skilda diagnoser

Vetskap är befriande. Den som inte förstår skillnaden på att ha diagnosen bipolär, som jag har, och till exempel anorexi eller schizofreni bör läsa på!

Annons

Troligen har gemene man väldigt snäv bekantskapskrets eller är handikappade i hjärteroten och i hjärnan? Så tabubelagt och skämmigt är ämnet psykisk sjukdom fortfarande.

Det sägs ju att tre av fyra unga tjejer nuförtiden mår psykiskt dåligt. Jag fick redan som väldigt ung tonårstjej lov att ta tabletter för att kunna leva någorlunda fullvärdigt och bra.

Och visst blev det bup i långa perioder, samt behandlingshem och slutna vuxenpsykiatriska avdelningar.

Men det har funnits ljusglimtar. 29 minuter sprang jag vårruset på 1991! Inte illa, va´? Jag är också glad än över alla biobesöken i Gävle, samt wienersemlorna på Lido.

Försöker med denna text förmedla att jag känner mig stolt över mig själv och mina snart nio år ute i samhället. Jag blev nämligen utskriven från avdelning 10 Hudiksvalls sjukhus hösten 2005.

Jag är med i livet och kämpar glatt. Jag har fint stöd av familjen och alla andra som bryr sig, hjälper mig framåt samt piggar upp.

Fylld av positiv energi efter att ha sovit gott och läst valda delar i Ljusnan, är jag nu hoppfull och känner bara för att skriva det där ordet jag tjoade nere på Stationsgatan i november 1985: fame!

Silverfinable

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel