Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaträff i Borlänge

Bollnäs Judo hade två tävlandedeltagare på lördagens Dalaträff i Borlänge. Oliver Bergli och Elias Smålänning. Klubben hade även två domare på plats genom Rasmus Andersson, aspirantdomare, och Peter Hed, distriktsdomare.

Först ut på tävlingsmattan för klubben var Oliver som även gjorde sin debut utanför distriktet. Han förlorade sin första match och fick även se sig besegrad i sin andra och fick således bronset.

– Han får se det som en erfarenhet inför kommande uppdrag då han trots allt gjorde bra matcher och har mycket judo i kroppen, menar Peter Hed.

Elias var Bollnäs judos andra och sista deltagare för dagen. Han fick en smäll på ena knät i första matchen och förlorade den i samma moment som han fick smällen men revanschen lät inte vänta på sig. I sin andra match så visade Elias prov på bra judo och vann den på fasthållning och bärgade därmed silvret.

Samtidigt så dömde Rasmus och Peter under tävlingens gång och fick bra betyg av de Nationella domarna som var på plats.

– Vi har flera domaraspiranter i klubben som gärna vill börja döma så det ser vi mycket positivt på då vi visar upp en bredd inom klubben förutom tävlandet, avslutar PeterHed.