Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra drag på Yran när Ljusdalsband imponerade

Förra veckan insåg styrelsen i Orsayran att åtgärder krävs sedan tåget från Furudal blivit inställt. Man införde då bussar från Furudal istället och i onsdags var den härliga stämningen som folk känner igen tillbaka.

Annons

Se och hör Ljusdalsgänget spela:

En musikerkonstellation som imponerade på många under tredje Orsayran var 15-åriga Louise Rosén, hennes pappa Tomas Rosén och Christer Insulander.

– Egentligen så spelar inte jag med de här gubbarna vanligtvis men det blev så nu. Jag spelar mest själv hemma i Ljusdal. Det är så himla kul här, jättemycket folk och bra väder, säger Louise Rosén.

Louise Rosén, Christer Insulander och Tomas Rosén spelade utanför musikaffären i Orsa.

Men det var inte bara Louise och hennes nyligen hopsatta band som spelade på gatorna under onsdagskvällen. Ett stort gäng med allehanda instrument som spelades av ungdomar vandrade runt mellan barerna och spelade med mycket glädje. Carl Lovar var saxofonist i orkestern som kallar sig Ernst Pabloz.

– Vi har alla gemensamt att vi går på Mora Gymnasium. Jag är från Orsa, de andra är från Mora, Dala-Järna, Piteå och Stockholm. Vi valde namnet Ernst Pabloz för att vi ville att det skulle låta lite som ett dansband, säger Carl Lovar.

Men det lät inte som ett dansband, Ernst Pabloz framförde mestadels rocklåtar.

– Det var jäkligt bra drag när vi spelade igår och det kändes som att många uppskattade det. Vi såg att folk började spontandansa och då känns det rätt, säger Carl Lovar.

Nu är det två yror kvar och då hoppas styrelsen att ännu fler kommer att åka med bussarna från Furudal eller Skattungbyn. Denna onsdag var det 19 personer som åkte med bussarna.

Oskar Danielsson Frost och Lukas Söderberg tar i från tårna när de sjunger med Ernst Pabloz på Yran.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning