Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin om Bredbandsbolagets 250 brev: "Oacceptabelt"

/
  • Varje dag sedan omkring en vecka tillbaka har Martin Sörensen hittat en ny trave brev från Bredbandsbolaget i postlådan. Han tror att det rör sig om 250 stycken tillsammans.
  • Formuleringen i brevet är likadan i varje exemplar.

Martin Sörensen i Ludvika har sedan ungefär en vecka tillbaka fått närmare 50 brev om dagen från Bredbandsbolaget. Och han är inte kund.
– Det här är ju trakasserier, säger han.

Annons

Martin Sörensen har varit kund hos Bredbandsbolaget, men sade upp sitt abonnemang i maj. För en vecka sedan kom den första traven brev – alla med samma innehåll.

"Vi bekräftar härmed att du beställt en nedgradering av din bredbandstjänst till 60–100 MBit/s i nedladdning. Nedgraderingsavgiften är 0 kronor och månadsavgiften för din nya bredbandstjänst är 439 kronor", börjar brevet. Avsändare är Bredbandsbolaget Kundservice.

Redan när första skörden kom ringde han till företaget. De bekräftade att han inte står som kund i deras register och lovade att åtgärda felet. Men samma sak hände igen. Och igen. Martin uppskattar att han fått omkring 250 brev.

– Jag har ringt till Bredbandsbolaget sju gånger och pratat med fem olika personer, säger Martin.

Han har för säkerhets skull bett att få en skriftlig bekräftelse på att han inte längre är kund och har då flera gånger fått beskedet att det ska skickas per sms. Någon bekräftelse har sedan inte kommit.

– Det är helt oacceptabelt att ett så stort företag gör så här. Vad är problemet? Hur svårt kan det vara?

Aron Samuelsson, presschef på Bredbandsbolaget, bekräftar även han att Martin Sörensen inte längre är kund hos företaget och beklagar det som hänt.

– Jag förstår att kunden är bedrövad.

Han förklarar att det är ett systemfel, alltså ett tekniskt fel, som ligger bakom utskicken.

– Det är en bugg i systemet för brevutskickning.

Han berättar vidare att även när felet åtgärdats och inga nya utskick genereras, har ett antal omgångar brev legat hos tryckeriet och varit på väg ut. Då är det svårt för Bredbandsbolaget att stoppa dem, hävdar han.

– Nu har vi helt och hållet tagit bort kunden från våra system. Det är ingen risk att det här händer i fortsättningen.

– Och det är beklagligt att kunden inte har fått hjälp av kundservice och där tittar vi på varför den hjälpen varit så pass bristfällig. Vi förstår att det är besvärande att få så mycket brev.

Kan det bli aktuellt med kompensation?

– Den diskussionen får vi ta individuellt med honom.

Har fler drabbats?

– Ja, en handfull personer på spridda platser i Sverige. Det här är ett extremt ovanligt fel, det är därför kundservice gett så dålig support.

Martin tycker att det är märkligt att ett så stort företag kan göra så här.

– Det kanske är däri svaret ligger. Vi har 700 000 kunder i Sverige och det är flera system som har integrerats. Då kan det uppstå den här typen av systemfel. Men det är ju extremt ovanligt.

Mer läsning

Annons