Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags hissa varningsflagg för Team Hudik

När det handlar om små marginaler kan man antingen lämna planen bitter och besviken.

Eller – som Team Hudik gjorde efter hemmamötet mot serieledande Hille – med glada miner och breda leenden.

2–0 (0–0) var inte bara ett styrkebevis.

De tre poängen betyder också att Team Hudik på allvar blandar sig i toppstriden i damtvåan.

– Jag tycker att tjejerna gör en helt underbar insats, sa Team Hudiks tränare Kåge Pettersson som inte behövde snåla på berömmet.

Team Hudiks Victoria Forss hade två fina lägen i den första halvleken men allra närmast att spräcka nollan var ändå Hille när Beatrice Norberg i Team Hudiks mål tvingades till en kvalificerad reflexräddning efter ett närskott.

Efter paus hade gästernas Edwina Smiding ett hårt skott som Beatrice Norberg fick nävarna på och med kvarten kvar kom en anstormning från Hille.

Först träffade Linnea Lindbom ribban med ett tungt skott och sedan hade Linnea Lilja ett skott som smet decimetern ovanför Beatrice Norbergs ribba.

Men sex minuter från slutet slarvade Hille i eget straffområde och Malin Jonsson snappade snabbt åt sig bollen och rullade in 1–0.

När sedan Hille satsade allt framåt i jakten på en kvittering hittade Matilda Gustavsson Malin Jonsson med en väl avvägd passning och Malin spikade säkert slutresultatet till 2–0.

– När vi spelar som vi gjorde i dag har vi kapacitet att utmana om seriesegern, sa en belåten Kåge Pettersson.

Och visst är det dags för övriga toppkandidater att hissa rejäl varningsflagg för Team Hudik.