Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för uppror

Är det inte snart dags för ett gemensamt "hälsingeuppror" när det gäller sjukvården i vårt landskap? Utgångspunkten måste vara att Hälsingland ska ha minst ett fullvärdigt akutsjukhus.

Annons

Sjukvård på lika villkor i hela länet?

Är det inte snart dags för ett gemensamt "hälsingeuppror" när det gäller sjukvården i vårt landskap?

Redan i mitten av 1990-talet var undertecknad med om att bilda en grupp som vi kallade "Värna om sjukvården i Gävleborg".

Gruppen bestod av människor från nio av länets tio kommuner och alla var bekymrade över sjukvårdens utveckling. Redan då tyckte vi att det fanns en strategi som gick ut på att Gävle sjukhus skulle bli länets enda akutsjukhus i framtiden.

Med tanke på hur länet ser ut rent geografiskt borde inte ens tjänstemän i landstinget lägga fram så orimliga förslag.

Man måste rent ut sagt ifrågasätta om dessa människors kompetens är tillräcklig för att utreda sjukvårdsfrågor.

Utgångspunkten måste vara att Hälsingland ska ha minst ett fullvärdigt akutsjukhus. Var det ska ligga får utredas vidare eftersom delar av befolkningen i Nordanstig kanske kommer att vända sig till Sundsvalls sjukhus. En fullt förståelig tanke i och för sig.

Om det blir Hudiksvall, Bollnäs eller någon annan kommun får utredningen visa. Oavsett var akutsjukvården hamnar så får det inte bli så att det känns otryggt att bo i vissa delar av Hälsingland.

Jag avstår från att göra egna medicinska bedömningar utan hänvisar till de som är verksamma inom sjukvården.

Jan Lindberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel