Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för tredje parkkalaset

Det tredje Nordanstigskalaset dukas upp i Bergsjöparken första augustikvällen. Det blir en musikfest för alla åldrar och med tonvikt på lokala band.

Ivar Helenius och Tobias Eriksson i föreningen Nordanmusik säger att de fått många påtryckningar om att de ska fortsätta att toppa Bergsjödagen med en festival i parken.

Mycket hänger på vädret då det mesta som händer sker på den stora utomhusscenen. Undantaget är dansmusiken med Why Not och One & Only inne på rotundan.

Lisa Hill med nya duon Erik Käck och Simom Garefors mjukstartar med visor och ballader. De unga löftena Elise & Anna och Daniel Wiksmo hakar på. Enda gänget utomläns är rockabillybandet Ebenhol Slappers. Nordanstigsgrupperna Hard 2 Handle och Forty Years After tar hand om den rockiga finalen.

– Repsonsen har hittills varit bra. 2007 kom mer än 700 personer. Förra året föll visserligen publiksiffran till 500 men då låg ett ruskväder hotande nära, påpekar Ivar Helenius.