Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för marknad i Skästra: "Vi har fått till en väldigt fin mix"

Det blir både gamla favoriter och nya inslag när Skästra marknad drar i gång nu i helgen.
– Vi tycker att vi har fått till en väldigt fin mix av olika saker i år, säger Jakob Silén, en av arrangörerna.

Årets upplaga av Skästra marknad äger rum i helgen. Marknaden öppnar på lördag och nu pågår förberedelserna för fullt. Bland annat ställs det upp bodar i vilka det ska bedrivas försäljning.

Läs också: Lokalodlat på höstmässa i Skästra

– Det är väl framför allt hantverk och lokalproducerad mat som kommer att säljas. Vi vill att det ska kännas genuint, säger Jakob Silén.

Som vanligt blir det också ponnyridning för barnen, försäljning av kolbulle och forbönder från olika delar av Hälsingland kommer att finnas på plats.

Det blir även en hel del musik under helgen. Ungdomar från Torsbergsgymnasiet i Bollnäs kommer att uppträda vid flera tillfällen. Även Järvsö kyrka finns med på ett hörn.

Läs även: Jubileum i Skästra: "Vi har drömt om att få till det genuina"

– Kyrkan har varit med förr, men nu kommer de att stå mitt på scenen där marknaden är. Det är lite roligt, säger Kerstin Silén, också en av arrangörerna.

Besökarna får också möjlighet att träffa de djur som på somrarna befinner sig på Svedbovallen.

– Det här är ju hemgården för dem. Så om man var på vallen i somras har man nu också chansen att se dem under en annan årstid, säger Jakob Silén.

Dessutom ska ett gäng ungdomar anordna en fårkapplöpning.

– Vi tror att det kommer att bli väldigt bra. Det är en underhållande aktivitet och man kan också gissa vilket får som kommer först. Vinnaren får ett fint pris.

Läs mer: Marknad flyttar inomhus