Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Kom och se

Idag inleds den tredje upplagan av Kom och se-festivalen i Edsbyn. En festival för alla åldrar där 16 olika församlingar och kyrkor i Bollnäs, Alfta och Edsbyn medverkar i arrangemanget. Det hela pågår till den 9 augusti. Det är möten, seminarier, workshops, Elvissånger och gospelkonsert.

Arrangemanget hålls i år i Öjeparken och hembygdsgården i Edsbyn. I parken finns ett stort tält med plats för 750 sittande och ett stort serveringstält med 250 sittplatser.

Bland de medverkande kan nämnas domkyrkominister Carl-Erik Sahlberg, journalisten Göran Skytte, evangelist Ingemar Helmner och kulturarbetaren Gunlög Rosén.

I Öjeparken har man också monterat upp en klätterväg. Och en innebandyplan ska sättas upp för en innebandyturnering utomhus under måndag och tisdag. Den är öppen för företag, föreningar och andra som vill och kan sätta ihop ett lag.

Under fredagen och lördagen är det ungdomsmöten. Och på söndag sker startskottet på allvar för festivalveckan med en allkristen dag. Det blir ett stort sång och musikmöte i Öjeparken.

Sedan är det olika aktiviteter varje dag och kväll veckan ut. Förutom i Öjeparken också i de olika kyrkorna i Alfta, Bollnäs och Edsbyn. Med en avslutningsgudstjänst på söndagen.