Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för höstmarknad

För 51:a året i rad är det nu dags igen. I helgen, med start på fredag, går höstmarknaden igång och redan i måndags började knallarna gästa Kolgården på Långnäs i Bollnäs.

- Ordet marknad vattnas ut mer och mer för varje år. På vissa ställen har man marknad året om men vi säger att vi har Bollnäs största varuhus, en gång om året, säger Yngve Norgren, som håller i höstmarknaden tillsammans med Sven-Olof Wiklund och deras familjer.

I år kommer det, som förra året, 125 knallar. Så många som det får plats, men fler knallar vill gärna komma.

Det vanligaste på marknaden är fortfarande läder, skärp, korv, ost och godis. Flera av knallarna har varit på höstmarknaden i Bollnäs runt 20-30 år. Men längst av alla är Vildhasse med sina 40 år.

- Nytt för i år är att vi har en tatuerare som kommer att göra tatueringar på plats. Fast det är sådana där prova på som försvinner efter 25 dygn. Nu tatuerar sig ju både unga och vuxna, säger Yngve Norgren, som tror att det ligger rätt i tiden, liksom tryck på kepsar och väskor som också blivit större.

Bollnäs höstmarknad ligger mellan två stora marknader och det gör att knallarna väljer att åka några dagar innan och stannar några dagar efter.