Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för hörnfiske, Edsbyn?

Det är inte bara på läktaren som Edsbyns bandyspelare har stöd.
Räkna med att Red Farmers senaste initiativ kommer sporra till ett frenetiskt hörnfiske de matcher som är kvar i elitserien.

– Jag hoppas spelarna inte drar det för långt, då går väl telefonlånen varma. Jag har pratat med några spelare och de blev jäkligt taggade. Kanske ger det några procent extra när det blir hörna, säger Fredrik Larsson, styrelsemedlem i Red Farmers.

Varje år rullar insamlingen "Bandypengen" på i Edsbyn, vilket har gett klubben ett rejält klirr i kassan sedan det startade säsongen 95-96. Det senaste initiativet, som lanserades innan derbyt mot Ljusdal innan VM-uppehållet, ser ut att bli en jättesuccé.

– Det blir lite mer spänning, blev mer jubel när det blev hörna än när de kom fria mot mål. Innan hörninsamlingen startade så var Bandypengen uppe i 132 000 kronor, säger Fredrik Persson.

Tanken är enkel: för varje hörnmål som Edsbyn gör under de kvarvarande matcherna skänker privatpersoner eller företag en bestämd summa pengar.

Totalsumman just nu är uppe i 5 400 kronor, och det fortsätter att ticka uppåt. Så bara Ljusdalsmatchen inbringade drygt 16 000 kronor.

– Det är nästan lite för bra för att vara sant. Det vore ballt om 40 personer ville vara med, nu är det nog 140 personer, säger Fredrik Persson.

Varför tror du att sånt här fungerar så bra i Edsbyn?

– Vet inte, det är ju inte första gången något går bra. Vi har många utflyttade supportrar också som vill engagera sig. Det rings från hela Sverige, även spelarna i Ryssland är med.

Bollnäs Flames gick ut och startade en insamling efter att Bollnäs GIF gjort klart att man kommer sänka spelarlönerna för resten av säsongen. Men där går det segare.

– I onsdags kollade vi senast och då var det drygt 8 000 kronor efter en vecka. Det är ändå en okej fart eftersom vi startade före löning i en tuff månad. Så hoppet lever och vi hoppas på några företag som vill bidra, säger Bollnäs Flames ordförande Anders Lindberg.