Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för hockeyfest i Bollnäs

Nu drar hockeyn in i bandyland.

I kväll, torsdag, är det dukat och klart för en riktig hockeyfest då Elitserielagen Brynäs och Södertälje har valt att vässa formen inför årets elitserie med en träningsmatch i Bollnäs ishall.

– Jag lovar att vi ska försöka bjuda upp spelmässigt till en riktig hockeyfest. Men vi behöver också publikens hjälp för att lyckas, säger Brynäs tränare Niklas Charniecki inför kvällens fight.

Brynäs kör sina vana trogen och lägger flera av sina träningsmatcher utanför Läkerol Arena.

– Det här är en tradition i Brynäs där klubben vill visa upp sig för fansen i närregionen och jag tycker det ska bli mycket trevligt att spela i Bollnäs.

 

– Vi kommer att spela med det bästa Brynäs har.

 

– Ja, helt klart. Det här är en mycket viktig match för oss i förberedelserna inför elitseriestarten. Vi kommer att ha precis samma upplägg som under en seriematch. Vi tränar på förmiddagen och följer samma rutiner som vi alltid har inför en match.

 

– Jakob Silfverberg (nr 33) debuterade förra året och gjord en riktigtbra säsong. I år är han ännu bättre och har nått upp en nivå till. Han har en otrolig frekvens i åkningen och är en riktigt stark forward.

– Sedan gör målvakten Jacob Markström comeback efter mycket rehab och träning efter knäskadan han åkte på förra säsongen.

Vila också ögonen på Södertäljes Linus Klasen (nr 86). Klasen som av experterna är sedd som en av Sveriges absolut bästa hockeyartister.