Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för hemmapremiären för Ljusdals IF

En oavgjord seriestart och med en bra träningsvecka i ryggen är det dags för Ljusdals hemmapremiär denna säsong.

Ljusdals IF tar sig an Djursholm på Älvvallen denna lördag.

– Det är jätteskönt att få spela på hemmaplan, otroligt skönt egentligen, säger Ljusdalstränaren Tomas Wennberg.

Egentligen tycker han inte att det ska spela någon roll huruvida det spelas på hemmaplan eller bortaplan – rent spelmässigt.

– Men det är klart att vi är tacksamma för att vi kan göra det. Det är en plan vi känner oss bekväma på och förhoppningsvis kommer det mycket folk. Det är bra att få upp lite intresse för laget, säger Tomas Wennberg.

Det är Djursholm som står för motståndet på lördagen. Ett lag, som lika som Ljusdal, tog sig upp från tvåan under föregående säsong.

I sin första match slog de Krokom/Dvärsätt med 2–0 på hemmaplan.

– Det är starkt av dem att vinna i premiären, och just mot Krokom, som gått ut inför säsongen och sagt att de kommer vara med och strida om seriesegern.

– Men det gör ingen skillnad för oss. Det finns inga dåliga lag i den här serien, men det bevisar ju också att vi är bra. Att vi är där. Vi ska gå in och göra vårt. Fullfölja vår spelidé i 90 minuter. Gör vi det blir vi svårslagna, säger Tomas Wennberg.

Något man inte riktigt gjorde i matchen mot Huge i måndags.

– Vi tappade lite i mitten på andra, och det räckte. Det var då Huge gjorde 2–1. Det gäller att hålla kvar fokus och inte tappa det ens i fem minuter. Kan vi göra det har vi kommit långt.

– Men att kunna gå in och ta en poäng mot Huge, det är en boost. Att vi dessutom går in och vänder i slutminuterna är bra för självförtroendet.

A-planen på Älvvallen har vilat, men mot Djursholm invigs den för säsongen. Allt känns bra i laget inför hemmapremiären, enligt Tomas Wennberg.

– Skadeläget ser bra ut, alla var med på torsdagsträningen, det var bra fart. Koltrastarna har kommit och bäckarna porlar. Det känns jättebra. Vi hoppas på fint väder och mycket folk, då kan det bli riktigt roligt.