Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för gladfotboll i Göteborg

På måndag inleds årets Gothia Cup. Från Hudiksvallsområdet deltar fyra lag i det som har blivit världens största ungdomsturnering i fotboll.

Att säga att Gothia Cup är världens mest uppskattade, kända och populäraste ungdomsturnering är nog ingen överdrift. Årligen deltar över 1 500 lag från 70 olika länder i fotbollsturnering och i år är det lag från länder som Guatemala, Mexico och Tanzania för att nämna några få.

Från Hudiksvallområdet kommer lag från ABK (P15, P18) Team Hudik (F15) och Näsviken (P15) att spela i Gothia Cup. Matcherna börjar på måndag och finalerna spelas 17–18 juli.

ABK:s P18 spelar sin första match på klassiska Heden.

– Vi möter ett lag från Kenya. Jag har ingen aning om vilken nivå det är på det laget, men det ska bli roligt att spela på Heden, säger ABK:s tränare Kenneth "Fritte" Andersson som själv var med i turneringen som spelare på 1970-talet och gick då så långt som till A-semifinal.

Det är första gången Team Hudiks F15 åker på Gothia Cup.

– Tjejerna tycker att det ska bli spännande och ett roligt äventyr och det ska bli intressant att se vart vi står mot de andra lagen, säger "Berra" Edh som är tränare till det lag som hittills gjort en mycket bra säsong.