Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för en satsning

Vi är ett antal företagare som tror på Söderhamn och dess framtid. Därför har vi satsat cirka två miljoner på att det byggs en hall för idrott på Hällåsen. Hallen ska vara främst för bandyn, men även andra sporter som hästsport, curling, tennis, fotboll, friidrott ... Det är bara fantasin som sätter gränser för vad en hall kan användas till.

Om man tar bandyn som exempel vad det skulle betyda för Söderhamn och oss som bor här. Det har inte varit så många ungdomar i träning och spel på många år. Flera bra ungdomslag som trots usla träningsförutsättningar vinner serier mot lag som har betydligt bättre förutsättningar.

Kan vi bara rädda några ungdomar från att hamna i ett i vår stad ökande knarkträsk så har vi där gjort världens vinst.

Vi har ett elitlag, Brobergs IF, som pressar Sandviken till en sista minuterna i en femte avgörande match. Hur det är möjligt med sådana skillnader på förutsättningar är för mig en gåta. Det engagemang som Söderhamnspubliken visade upp i samband med matcherna mot Sandviken var fantastiskt roligt att uppleva. Då syntes det verkligen vad bandyn betyder. Jag skulle gissa att det var cirka 500 nedresta söderhamnare till femte matchen i Sandviken som skapade en fantastisk stämning runt planen.

Låt oss nu hoppas att Söderhamn inser vad bandyn och hall på Hällåsen skulle betyda för oss som bor här och ännu inte har flyttat. Ta nu denna chans att tillsammans med näringsliv och privatpersoner som tror på att någonting att engagera sig i Söderhamn mellan vaggan och graven. Den pr som Söderhamn fått av bandyn den sista tiden i tidningar och tv är ovärderlig. Jag tror och hoppas att vår kommun ställer upp på detta.

Christer Svensson

Plåtteknik Ab

Stefan Kring

Plåtteknik AB

Ola Hermansson

Takteknik AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel