Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för beslut om bandyhallen

I kväll, måndag, ska kommunfullmäktige fatta beslut om den planerade bandyhallen på Sävstaås i Bollnäs – efter möten bakom stängda dörrar tidigare under dagen.

Fullmäktigemötet börjar klockan 16 – en timme tidigare än vanligt. Ärendet "Utveckling av fritidsanläggning Sävstaås" är nummer tio på dagordningen.

Flera tunga ärenden ska behandlas dessförinnan, bland annat kommunens investeringsbudget för 2015–2019. Och ärende nummer nio handlar om igångsättningstillstånd för ombyggnad av en central 7–9-skola på Gärdet.

Bandyhallsfrågan återkommer till kommunfullmäktige, efter ett beslut i december om en ny upphandling. En tidigare upphandling hade då avbrutits, på grund av bristande konkurrens.

Det enda godkända anbudet låg dessutom högre än förväntat – på totalt 175 miljoner kronor. Och i den nya upphandlingen har loger, restaurang och konstgräsplan bantats bort.

Före fullmäktigemötet i eftermiddag/kväll ska Sävstaås-ärendet behandlas vid ett extra sammanträde i teknik- och fritidsnämnden på förmiddagen.

Nämnden ska då – bakom stängda dörrar, med hänsyn till sekretessreglerna vid upphandling – lämna ett beslutsförslag till kommunstyrelsen.

När protokollet från nämndsmötet är justerat och offentligt vid 13-tiden, följer ett extra kommunstyrelsemöte 13.15. Också det hålls bakom stängda dörrar – med justering av protokollet före fullmäktiges sammanträde.

Upphandlingen av hallbygget är villkorad. Det innebär att fullmäktige inte behöver anta något anbud i slutändan – utan också kan besluta att det inte ska byggas någon hall.

Vi kommer att rapportera om beslutsförslagen i teknik- och fritidsnämnden samt kommunstyrelsen på helahälsingland.se under eftermiddagen – och direktrapportera från fullmäktige.