Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att ta av hörselkåporna och skygglapparna

I åratal har jag retat mig på politiker som slösar med skattemedel och tar dåliga beslut.

Många valkampanjer har passerat och inför varje val samma smutskastning. Vad ska vi rösta på när det blir mer och mer osakliga argument? Inte nog med att det är osaklighet, det är även samma argument varje gång med skola, arbete åt alla och en bra sjukvård. Men när valet är över finns det inga pengar.

Sedan Sverigedemokraterna kom med i bilden har osakligheten formligen exploderat hos deras motståndarpartier och dess anhängare. Sedan den dagen då jag bestämde mig för att söka medlemskap i ett parti som inte lägger tyngden på smutskastning av andra partier utan i stället lägger tiden på att föra fram sin politik, har jag fått se saker som får mig att häpna.

Jag har sett lärare som uppmuntrar elever att riva sönder papper på stan och som slängs på marken. Jag har sett föräldrar uppmana sina barn att skrika otillbörliga saker till främmande människor. Jag har hört sjukvårdspersonal kalla patienter för ohyggliga saker. Jag har sett förskolepersonal uppmuntra till störande beteende. Jag har sett vuxna män som inför barn och ungdomar tar på sig hörselskydd för att visa hur man gör för att inte nås av andras åsikter. Jag har fått höra att man inte är välkommen på en arbetsplats om man har "fel" åsikt.

Listan kan göras lång och min rädsla för hur framtiden blir med dessa vuxna som förebilder är mycket stor. Nu ställer jag mig frågan om detta handlar om politik. Svarar jag själv, så har dessa naiva tilltag inget med politik att göra. Det bekymrar mig att vuxna människor visar barn ett negativt beteende. Varför inte lära barnen argumentera på en saklig nivå? Det här är knappast politik, utan endast exempel på hur dåligt föredöme vuxna kan vara. Kanske de inte har några argument då de gått med hörselkåpor och skygglappar allt för länge? Plocka nu bort lurar och lappar, se framtiden. Det som har hänt ska vi ha med oss i tankarna men det får inte ta större utrymme än tankarna om framtiden.

Solveig Wiberg (SD)

kandidat för Landstingsfullmäktige i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel