Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att söka sommarpraktik

På måndag öppnar kommunen årets ansökan om sommarpraktik.

Kommunens sommarpraktik är avsedd för ungdomar som vill få en inblick i hur det är att ha ett jobb. På måndag är det dags att börja söka via kommunens hemsida och det kommer att finnas ett flertal jobb att söka inom förvaltningar och föreningar.

– Det här kan vara deras första sommarjobb. De får en handledare och får lära sig hur det går till på en arbetsplats, att det är viktigt att passa tider och sköta luncher och raster till exempel. Det är kul att tjäna en slant också, och för många blir det en morot att söka jobb senare när de ser att man faktiskt tjänar pengar, säger Lena Teodorsson, samordnare för sommarpraktiken.

De flesta av arbetsplatserna erbjuder jobb fem timmar per dag i tre veckors tid. Lönen för sommarpraktikanterna 2014 är 60 kronor i timmen inklusive semesterersättning.

Antalet platser beror på hur många som söker och hur mycket pengar man får till verksamheten. Budgeten på 1,6 miljoner kronor är klar, men statsbidrag kan tillkomma och då kan det bli fråga om att ordna fler platser ifall intresset är stort.

– Vi kommer att erbjuda cirka 270 ungdomar jobb. Man får söka det man är intresserad av och tycker är kul, säger Lena Teodorsson.