Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att skapa egna traditioner

De små små barnen på den lilla lilla skolan hade avslutning i den stora stora kyrkan. Men med alla anhöriga kändes det nästan som att Söderhamns friskola fyllde upp Ulrika Eleonora.

Söderhamns friskola har gjort sitt första år, och på torsdagskvällen var var det dags att starta en egen tradition kring sommaravslutningarna.

- Vi vill gärna vara i kyrkan. Det är en trevlig tradition som vi vill föra vidare, säger läraren och rektorn Jeanette Strandberg.

Prästen berättade att Jesus sa "låt barnen komma till mig". Han sa att människan är nyfiken, och särskilt barn.

- Skolans främsta uppgift är att ta hand om den nyfikenheten.

Barnen sjöng ett par sånger, och rektor höll ett litet tal.

- Tack till alla som valt vår skola. Vi har jobbat hårt, och det är ett välförtjänt lov, eller hur. Till hösten kommer det nya barn, och då sätter vi upp nya mål.

De knappt tjugo eleverna går i förskoleklass och ettan. En tjej hade med sig en liten bukett till alla tre fröknarna, och efteråt fick alla elever ett litet kort med en personlig text och en bild från klassresan.