Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att räta upp samhället – och vargtillgången

Den Svenska alliansregeringen har demokratiskt beslutat att vi ska ha 170–270 vargar i Sverige.

Eftersom vi enligt forskargrupperna har 400 i dag innebär det att åtgärder måste vidtas för att verkställa beslutet. Eftersom alla demokratiska beslut överklagas av olika rovdjursföreningar samt Naturskyddsföreningen och handläggningstiden verkar bli längre och längre så händer ingenting.

Under våren kommer ytterligare föryngringar att ske vilket innebär ytterligare påspädning av varg och revirbildandet. I Ockelbo, liksom på andra ställen, har ortsbefolkningen börjat reagera. En inbjuden forskare säger att vargarnas beteende i Ockelbosamhället är normalt. Han råder Ockelboborna att inte lägga ut mat till vargarna.

Bäste forskare, när maten i skogen börjar ta slut, läs älgen, så letar sig rovdjuren in i samhället där det kanske finns rådjur att äta. När den maten tar slut så vandrar vargen vidare till nya revir och äter vidare tills den maten är slut. I Västernorrland har skyddsjakt begärts och beviljats på två vargar som spränger och dödar renar i renbeteslandet där enligt lag inte vargar får etablera sig.

Beslutet är överklagat och handläggningstiden drar ut på tiden. Naturvårdsverket har blandat sig i domstolens handläggning och frågar oroligt om situationen är oförändrad. Länsstyrelsen har meddelat att den inte har förändrats och väntar otåligt på förvaltningsdomstolens beslut som det gavs löfte om skulle komma förra veckan. Mina vänner i Ockelbo och på andra berörda ställen, Sverige av i dag klarar inte av att verkställa av regering och riksdag fattade beslut vilket gör att trovärdigheten på samhället, som är så viktig, sakta men säkert krackelerar. Detta gör att övrigt i samhället som våld, fiffel, våldtäkter, med mera, påverkas. Är det inte dags att räta upp vissa beteenden till gagn för medborgarnas och deras tro på det svenska samhället?

SOW

Trogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel