Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att betala samhällsbärarna

Efter 28 år som akutsjuksköterska tjänar hon 21 550 kronor i månaden. Lönen är så pinsamt låg att hon egentligen inte vill berätta.
Är det så vi belönar samhällsbärarna, Fredrik Reinfeldt?

Annons

Det är något märkligt med sjuksköterskornas löneutveckling. Det finns inte en landstingspolitiker, inte en patient, inte en sjukhusdirektör, inte ens en statsminister som skulle hävda att sjuksköterskorna inte förtjänar en bra lön. Alla är rörande överens om att de som yrkeskår är helt oumbärliga.

Den välutbildade specialistläkaren finns inte som klarar operationen, diagnosticerandet eller behandlingen utan ett helt koppel av specialiserade sjuksköterskor runt sig.

Under årens lopp har vi sett sköterskorna marschera ut från sjukhusen under paroller och plakat med två krav: högre lön och mindre stress på jobbet.

Och ändå verkar löneutvecklingen vara obefintlig. Och själva jobbet blir bara stressigare och stressigare med högre krav på övertid och extrajobb under semesterperioderna.

Är det ett svagt fack, ointresserade arbetsgivare eller både och som är förklaringen? För inte kan väl svaret vara så banalt som "kvinnolöner"?

Det var de nyutexaminerade sjuksköterskorna i norra Sverige som var först ut med att sätta ned foten. De tänker inte sommarjobba med mindre än att de får en ingångslön på 24 000 kronor.

Och nu har hjärtsjuksköterskorna på Gävle sjukhus höjt rösten och hoppas att upproret ska sprida sig. De bryter sin lojalitet mot arbetsgivaren genom att inte jobba övertid eller extrapass mer än att det beordras. Och då ska man ha klart för sig att lojalare yrkesgrupp får man leta efter.

Har man 28 år i yrket och det kommer en nyutexaminerad sjuksköterska som erbjuds högre lön, så är protesterna fullt begripliga.

Självklart är det tillgång och efterfrågan som styr. Arbetsgivaren får betala om bemanningen ska bli fullgod i sommar. Och självklart ska den ordinarie personalen inte låta sin lojalitet utnyttjas. Det ska heller inte göras till en motsättning mellan de som jobbat länge och de som är nybakade sjuksköterskor.

För börjar inte arbetsgivaren värdesätta den kompetenta och välutbildade personalen på sjukhusen, så kommer personalstyrkorna att dräneras på de duktigaste.

Norge har redan blivit en tillflyktsort för de som vill ha lön för mödan och som är beredda att flytta. Eller privata företag i läkemedels- och hjälpmedelsbranschen.

Självklart sticker det också i ögonen på sjuksköterskorna att läkarbristen förhandlat fram fantasisummor i form av bonusar till specialistläkare som skriver på för två års anställning.

Tidigare års jämförelser har visat att en sjukhustekniker tjänar mycket mer än en barnmorska. Så hela förklaringen kan inte vara att offentlig verksamhet ger en sämre löneutveckling än privat, att skatteunderlaget inte räcker för att ge denna stora yrkesgrupp anständigt betalt och rimliga arbetsförhållanden.

Har det någonsin gjorts en analys av de många Lex Maria-anmälningarna, eller de ökade felbehandlingslarmen, i förhållande till sjukvårdspersonalens alltmer pressade arbetssituation? Det behövs ingen doktorsexamen för att förstå att ju mer stressat ett arbete blir, desto större är risken att göra fel.

Det känns förmodligen fint att tillhöra samhällsbärarna. Men ingen kan leva på vackra ord. Sluta snacka nu och betala sjuksköterskorna anständiga löner.

Mer läsning

Annons