Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då var det pengar som gällde

Med stor förvåning läste jag Bengt-Olof Hedmans insändare (10/9), om orättvisa och om de äldre och sjuka.

Annons

Jag tänkte osökt tillbaka på när han stod i kommunfullmäktiges talarstol, och sa att boendet för psykiskt funktionshindrade i Trönö måste stängas av besparingsskäl.

Omvårdnadsförvaltningen, Bengt-Olof Hedman är ordförande, skulle spara 1,5 miljon kronor på att flytta dessa människor in till centrum. Han pratade om koncernnytta, och strukturella förändringar, och så vidare.

Här var det inte människor med väldigt speciella behov som gällde, utan pengar, koncernnytta, och så vidare. Vad han glömde att nämna, när han stod i talarstolen, var att det är Faxeholmen som äger fastigheterna i Trönö, och att lärande- och arbete-förvaltningen får betala hyra, trots att fastigheterna är tomma.

Bengt-Olof Hedman (S) kallar det för koncernnytta. Jag kallar det för slöseri med kommunala medel. Att dessa människor tvingades att flytta in till centrum berodde enligt Bengt-Olof Hedman på att det fanns tomma lägenheter där, och sedan var det en mängd icke sanningsenliga skrivelser om fastigheterna i Trönö, som förelades kommunfullmäktiges ledamöter att fatta beslut om. Väldigt tvivelaktigt förfarande!

Greger Ljunggren

Nya moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel