Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kan du kolla skatteåterbäringen

Miljontals deklarationsblanketter skickas den närmaste månaden ut till de svenska hushållen. Men redan i natt kan du kolla på Skatteverkets hemsida om det blir några extra sommarslantar.

Många svenskar väntar med spänning på deklarationen. Kanske hänger sommarens semesterplaner på en eventuell skatteåterbäring?

Nu behöver du snart inte vänta längre. Från och med torsdag går det nämligen att deklarera på Skatteverkets hemsida. Logga in med e-legitimation och se om det blir en bra eller dålig sommar – ekonomiskt sett.

Drygt 7,6 miljoner svenskar ska deklarera i år. Utskicken av pappersdeklarationen började i måndags och pågår till den 15 april.

Men förra året valde 67 procent att fixa allting på nätet.

– Att deklarera elektroniskt är enkelt och säkert, vilket många har insett, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Och det kan vara smart att deklarera på internet. Enligt Skatteverket är det sex gånger fler fel i pappersdeklarationerna än i de på internet.

Senast den 5 maj ska deklarationen vara inlämnad.


Johan Wikén

johan.wiken@gd.se