Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklade för cykelväg

Med skyltar som "Cykelväg behövs" och "Vi vill cykla tryggt" avverkade ett 50-tal personer sträckan mellan Alfta och Edsbyn på cykel – i protest mot att det saknas en cykelväg längs riksväg 301.

– Det är livsfarligt att cykla längs riksvägen, säger Marlene Johansson.

Annons

På lördagsförmiddagen samlades cyklister och sympatisörer, totalt mellan 70 och 75 personer, till en gemensam manifestation. En del cyklade sedan från Alfta till Edsbyn och en del i den andra riktningen.

Behovet av en cykelväg längs riksväg 301 har tidigare uppmärksammats flera gånger, senast i en motion till kommunfullmäktige i Ovanåker. I dag tvingas cyklisterna dela riksvägen med övrig trafik, bland annat tung trafik, eftersom det saknas både cykelväg och vägren.

Per-Åke Wiklund från Alfta var med och cyklade under lördagen. Han är en av dem som efterfrågar en cykelväg mellan orterna.

– Det är inte roligt när man cyklar på vägen och det kommer en timmerbil. Och det blir trångt när två lastbilar möts, då är det inte mycket plats kvar på vägen, säger han.