Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykla på gamla Edängebron

En cykeltur mellan Ljusdal och Järvsö på gamla järnvägsbron vid Edänge. Det kan bli verklighet om några år.

Ljusdals kommuns gatu- och parkenhet är på bettet i kommunikationen med Trafikverket för att få till trafiksäkerhetsåtgärder för gående och cyklande.

Trafikverket har sagt ja till att kommunen får 250 000 kronor för att anlägga en ny utfart vid Gärdeåsskolan i Ljusdal.

Kommunen har också hos Trafikverket begärt medfinansiering av tre andra trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Det handlar om en cykelkarta för Ljusdal, en säkrare gångpassage över Ringvägen vid Freinetskolan Tallbacken och sist men inte minst en första etapp av en gång- och cykelförbindelse mellan Ljusdal och Järvsö.

Tanken med gång- och cykelförbindelsen mellan Ljusdal och Järvsö är att använda gamla mindre vägar och leder som Svinhammarsvägen söder om golfbanan i Ljusdal och gamla landsvägen vid Skästra.

Men det handlar också om att ge nytt liv på före detta järnvägsbron vid Edänge och att bygga en mindre bro i Skästra där det redan finns gamla brofästen.

Även om det kan ta några år innan hela leden är färdig för gång- och cykeltrafik ser Clemens Ludvigsson positivt på arbetet.