Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelbanor för alla

Uppfräschade motionsspår på Ren i Bollnäs testades under en av deltävlingarna i ny mountainbikecup.

Medlemmarna i Bollnäs cykelklubb har under sommaren fått ordning på motionsspåren som utgår från Fiskens plan på Ren i Bollnäs.

– Vi har fräschat upp skidspår och röjt samt letat fram igenvuxna leder, säger cykelklubbens ordförande Bo Pettersson.

Klubben planerar att göra en karta över spåren så att allmänheten lätt ska kunna orientera sig i området.

De som har gjorts i ordning är på 6 respektive 18 kilometer.

På torsdagen invigdes den kortare banan med den åttonde av tio deltävlingar i den nystartade Helsingecupen. Där tävlar deltagarna i mountainbike. Eller träningstävlar. Det är inte tävlandet som är syftet utan mer att få träna på själva tävlingsmomentet och att få göra det tillsammans med andra.

– Vi är ett gäng glada motionärer. Många av oss har börjat motionera på senare tid. Alla är välkomna att vara med och vi ser väldigt gärna att fler tjejer hakar på, säger Jörgen Andersson, en av initiativtagarna till Helsingecupen.

Både han och Bo Pettersson betonar att spåren som nu har gjorts i ordning inte enbart är för cyklister, utan för alla som är sugna på att, på ett eller annat sätt, motionera.