Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson tog andra raka segern

/

Det var andra gången som BL-loppet i Mountainbike avgjordes i Näsviken, och för andra gången heter segraren Mikael Henriksson som körde in på 2:22:41. Damklassen vanns av Pernilla Lagergren på 2:58:46.

Annons

Efter några dagars skyfall lyste solen vackert över Näsviken denna lördag. Omkring 160 deltagare hade anmält sig och de allra flesta valde att cykla hela sträckan på 63 kilometer.

– Jag tycker det är bra, även fast jag hade hoppats på ännu fler deltagare, säger tävlingsledare Dan Marsch.

Några cyklister ryckte sig tidigt loss och körde hårt i toppen. Fjolårssegraren Mikael Henriksson från Alnö Race Team var en av dem som lyckades hänga med.

– Jonas Pettersson körde ganska hårt redan i första backen, men vi var hela tiden tre-fyra stycken som höll ihop. Efter ett tag bestämde jag mig för att ligga bakom och göra mitt eget race, säger han.

När det drog ihop sig för slutstrid visste Henriksson vad han skulle göra.

– Jag har en bra spurt så jag litade på den, säger han.

Taktiken fungerade och Henriksson kunde rulla in som etta före Jonas Pettersson och Jens Westergren.

– Det var tuffare motstånd i år. Jag var inte alls säker på att jag skulle vinna. Benen var inte de piggaste i dag men det var de inte på de andra heller, säger segraren.

I damklassen var endast sju cyklister anmälda att åka hela sträckan på 63 kilometer. Den som gjorde det bäst var multisportaren Pernilla Lagergren från Team Outdoorexperten.

– Det var kul. Jag hade bra ben och känner att formen är på gång, säger hon.

När hon gick i mål visste hon inte om hon hade vunnit eller inte.

– Jag frågade ett par gånger efter banan hur många tjejer som åkt förbi. Folk sa att de trodde att jag var först men jag hade inte någon riktig koll, säger hon.

Båda segrarna berömmer banan och är nöjda med arrangemanget. Något som tävlingsledare Dan Marsch är glad över.

– Jag har hört på de som är i mål att de är nöjda. Det har varit mycket jobb med att göra en så här lång bana. Mycket fix, säger han.

Läs också:

Daniel Richardsson räckte inte till

Här är alla placeringar

Mer läsning

Annons