Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Richardsson kör BL-loppet

/
  • På lördag avgörs BL-loppet för andra gången
  • Daniel Richardsson byter skidorna mot cykel när han ställer upp i andra upplagan av BL-loppet

På lördag arrangeras BL-loppet för cykel i Näsviken för andra året i rad.
150 personer har redan föranmält sig. En av dem är längdåkaren Daniel Richardsson.
– Daniel ringde och sa att han skulle komma. Riktigt roligt, säger tävlingsledare Dan Marsch.

Annons

BL-loppet fyller 15 år i år och förra året valde man att komplettera löptävlingen med ett lopp för cyklister. Deltagarna kan välja mellan att cykla 40 eller 63 km. För de lite yngre finns även en bana på 10 km. Tävlingsledare Dan Marsch berättar att intresset i år än så länge verkar bli större än i fjol.

– Den här tiden förra året hade vi runt 80 föranmälda, i dag är det cirka 150 personer som har anmält sig. Om vädret tillåter har vi en målsättning på 200 startande på lördag, säger han.

Cyklister från såväl Sundsvall som Uppsala är anmälda till loppet och en av dem är skidåkaren Daniel Richardsson.

– Det är riktigt roligt att Daniel kommer och kör, fast det roligaste är ändå bredden på alla anmälda. Daniel är duktig på cykel, men det finns några som är riktigt vassa och som nog kan ge honom en bra match. Men det är klart, ett namn som Daniel Richardsson väcker ju ett intresse – inte minst bland publiken, säger Marsch och menar att banan måste passa de flesta deltagarna:

– Det är inte så mycket tekniska skogspartier, det skulle vara lite hårt mot motionärerna. Däremot finns det några tuffa stigningar. I år är loppet även seedningsgrundande för Cykelvasan, vilket innebär att ett bra resultat här kan ge bättre startposition i det loppet.

Mer läsning

Annons