Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cupstart på Tunalid

/
  • Madelene Sjöblom och Outlaw Luna tog hem segern i Lilla Tunacupen.Foto: Sylvia Gutierrez
  • Mor- och dotterseger blev det. Johanna Tano tillsammans med dottern Maja Tano och ponnyn Dante.
  • Engla Norberg på Mistral deltog i Minicupen och fick en fin, vit rosett.

I helgen reds första omgången av Tunacupen på Tunalids ridklubb, och det var hoppning som stod på schemat denna första cupomgång.

Annons

Nytt för i år är att det finns fyra klasser att tävla i. I klass 1, Minicupen, deltog de allra minsta ryttarna. Hindren låg på 20 centimeter, och det var tillåtet med ledare. Alla deltagande miniekipage fick en vit rosett för sin insats.

I klass 2, Lilla cupen, tävlar ryttare födda 1996 och senare, och höjden på hindren i denna klass är valfri.

Här gjorde ryttarna mycket bra ifrån sig, med flera felfria ritter. Snabbast och segrare i Lilla cupen var Madelene Sjöblom på ponnyn Outlaw Luna. Tvåa blev Lina Marie Andersson på Fiffi, och Kajsa Lisa Enberg på Hattie tog tredjeplatsen.

I klass 3, Stora cupen, tävlar ryttare födda 1995 och tidigare, och här hoppar alla hinder på lätt C-höjd. Det blev en hård strid om segern mellan Maja Tano/Dante och Lina Westin/Luci, men till sist var det Maja och Dante som red hem den blågula rosetten med en tiondels sekund till godo.

I klass 4, Seniorcupen, deltog de lite äldre ryttarna, och höjden på hindren var 70 centimeter. Första platsen här gick till Johanna Tano på hästen Jaxon, tätt följd av Anna Ekstedt/Versija och trean Annica Johansson på Passe.

Samtliga ryttare som deltar i cupen samlar cuppoäng, och efter tre tävlingsomgångar utses en totalvinnare i klasserna 2, 3 och 4. Nästa omgång av Tunacupen avgörs 1 maj, och då är det dressyr man ska tävla i.

Mer läsning

Annons