Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cupseger för Benny Strand

Benny Strand, Iggesund, fixade totalsegern i SDS-cupen för Top doorslammer vid helgen tävlingar i Malmö.

Annons

– Det var en fruktansvärt skön seger. Vi har hållit på många år med bilen, och alla har gett allt. Det här var en riktig teamseger, säger Benny Strand.

Efter kvalet var det Mikael Lindahl från Vargön som toppade med en tid på 3,980. Kvaltvåa var Eslövs Håkan Nilsson, 3,984, och kvaltrea var Niclas Andersson, 4,015. Benny Strand körde in på en åttonde kvalplats 4,147.

I första elimineringsrundan, mot kvalnian Jukka Kiiskinen från Borås, blev det vinst och nytt personbästa, 4,13/284 kilometer i timmen över mållinjen. Därefter eliminerade Benny ut Stefan Holmberg med ytterligare en putsning av personbästa, 4,128.

Men i semifinalen blev hårresande för Benny.

– Bilen började dra mot mittlinjen, men jag släppte inte. När det är tävling så är det tävling, då är det lite spärrar som släpper, säger Benny och skrattar.

Men 150 meter ut i banan fick Benny sladd.

– Bilen gjorde ett jättekonstigt kast in mot mitten, och jag åkte in bakom Martin Lundqvist, som jag körde mot. Det var väl en halv bil mellan oss. Jag tror inte ens Martin märkte vad som hände, men när han släppte skärmarna slog de nästan i min bil. Men sånt där ser oftast spektakulärare ut än vad det är. Oftast finns det lite marginaler, men det är väl lite tur också, säger Benny.

– Det var fruktansvärt skönt att få vinna. Det är ettan man vill ha på rutan. Men det har varit ett riktigt stålbad.