Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cupäventyret gör HuFF skuldfritt?

Hudiksvalls FF:s Svenska cupen-äventyr är över.

Ordförande Olle Skoglund är nöjd med arrangemanget – och hoppas på drygt 100 000 kronor till klubbkassan.

– Det låter inte orimligt, säger han.

I helgen satte Hudiksvalls FF punkt för Svenska cupen-upplevelsen med en storskräll. Laget bortaslog Superettanlaget IFK Värnamo med 2–0 trots en tidig utvisning på Viktor Roos.

I de två cupomgångarna innan stod GIF Sundsvall (0–2) och IFK Göteborg (0–10) för motståndet hemma på Sparbanken Arena. Matcherna lockade totalt 2 200 åskådare.

Även om Hudiksvalls FF hade hoppats på en totalsiffra på runt 3 000 åskådare är Olle Skoglund nöjd med publikuppslutningen.

– Lite drygt 700 på första och dubbelt så mycket på den andra – i mars månad är det helt okej. Tittar vi på övriga matcher så hade GIF Sundsvall 400 åskådare hemma mot Värnamo. Så vi är nöjda, säger han.

Hur mycket pengar har föreningen tjänat på Svenska cupen?

– Vi har inte räknat ihop det, men hoppas att det ska gå ihop i alla fall.

Inför matchen mot IFK Göteborg hoppades du på ett överskott kring 100 000–150 000?

– Det låter inte orimligt fortfarande, men jag vågar inte säga någonting. Allt är inte på plats ännu om man ska räkna ihop alla kostnader.

Hudiksvalls FF omsätter drygt 2,5 miljoner kronor per år. Enligt Olle Skoglund är det ett ungefärligt snitt för en svensk division 2-klubb i fotboll. Ett överskott på 100 000–150 000 kronor skulle således göra gott för klubbkassan.

– Självklart är det så. Vi är en förening som startade med en halv miljon i skulder för tre år sedan. Det här gör att vi kanske kan ta bort skulden helt och hållet. Vi har gjort positiva resultat varje år sedan starten och har ett par hundra tusen kvar, säger Olle Skoglund.

Men även om föreningen kämpar mot skulder ska inte hela överskottet gå till att täta ekonomiska hål. Hudiksvalls FF har sedan starten byggt för framtiden – och kommer att göra det fortsättningsvis.

– Vi har satsat mycket på utbildningssidan och olika projekt trots att vi dragits med skulder. Det har blivit en positiv effekt som vi kommer ha nytta av och som kan ge en positiv effekt på fotbollen i vårt område.

Används någon del av pengarna för att vässa spelartruppen kort innan säsongsstart?

– Nu har vi truppen i stort sett klar och den budget som vi satt för spelare tror jag är fylld.

Är ni, rent sportsligt, nöjda med insatsen i Svenska cupen?

– Det måste vi vara, med resultatet som helhet. 0–10 är inget roligt resultat, men spelarna mobiliserar och vinner matchen efter och visar att det finns moral i laget. Vi ser fram emot seriespelet, säger Olle Skoglund.