Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CUL-huset sålt på auktion

På fredagen såldes CUL-huset i centrala Hudiksvall på exekutiv auktion i Stockholm efter konkursen i Kefren Properties. Två budgivare var med och slogs om fastigheten.

Fastigheten hade värderats till 63 miljoner kronor. Budgivningen började strax efter klockan 10 på förmiddagen och stod mellan två budgivare i Hudiksvall och en från Stockholm.

Det vinnande budet blev till sist 55 miljoner kronor och köpare var Hemfosa fastigheter i Stockholm.

Fastigheten har beteckningen Grottan 7, men är mer känd som CUL-huset och där ingår också byggnaden där Hudiksvalls Gym i dag har verksamhet. Husen värderas tillsammans till 63 miljoner kronor. Största hyresgäst är Hudiksvalls kommun, som står för 92 procent av hyresintäkterna. Den nye ägaren kan tillträda fastigheten den 2 november.

Därefter såldes fastigheten där Sport Market ligger på Norra industriområdet i Hudiksvall. Den var värderad till 6,3 miljoner kronor och såldes för 6 miljoner kronor till företaget Rosenqvist Rail i Hudiksvall.

Fastighetsjätten Kefren bildades under hösten 2006 i samband med köpet av en stor fastighetsportfölj från Kungsleden. I mitten av april i år begärdes företaget i konkurs och hade då fastigheter värde omkring 5 miljarder kronor.