Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cruisingdags i Ljusdal

Sommarens kanske mest publikfriande arrangemang i Ljusdal går av stapeln på lördag. Motorklubben Road Runners summer meat 2009 bjuder på kraftmätning, rock´n roll och självklart cruising med hundratals gästande glidarfordon.

Bilen står i centrum då Road Runners på lördag 15-årsjubilerar. Det blir en kraftmätning i ordets rätta bemärkelse. Något utöver det vanliga. Vid Hembygdsgården kommer en mängd aktiviteter genomföras innan dagen (kvällen och natten) avslutas med en kavalkad genom köpingen.

Det är med andra ord cruisingdags – den där höjdaren som så många längtat efter. Nu har den blivit en tradition. Och något av en familjefest som årligen växer. Gator och torg kantas av människor i alla åldrar, från när och fjärran, för att skåda amerikanarna i sitt bästa glänsande skick. Men även bruksbilar av det annorlunda slaget. Och självklart inslaget av en annars så relativt insomnad raggarkultur.