Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cruising genom Byn

Föreningen Summertime cruisers och Edsbyns köpmän bjöd in till en fest för bilentusiaster och andra fordonsälskare på torsdagen. Först blev det stor bilutställning i Öjeparken där bandet Wackos underhöll med rock`n roll och på kvällen blev det cruising genom centrala Byn.

Trots regntunga skyar med regnskurar var det en hel del besökare i Öjeparken och åskådare efter Långgatan. I fjol kom 120 bilar till samlingen i Öjeparken och cruisingen och den siffran tänkte man slå i år.

– Vi vill bjuda på en blandning av olika typer av fordon, från veteranbilar till stylingbilar. Med finns även motorcyklar, mopeder, traktorer med mera. Det är perfekt att använda parken till det här. Gästande utställare tycker det är jättemysigt här säger Summertime cruisers ordförande Christer Edströms.

Bland besökarna hittade vi Rune Gudmundhs och Hans Tänndal. Hans ställde även ut en röd Volvo Amazon 1967, som tillhört hans far Stig Löwenhamn.

– Man blir nostalgisk när man går här. Jag har själv haft många av de bilar som visas. Man förstår att det är mycket tid och pengar nedlagda på att hålla bilarna i skick, säger Rune Gudmundhs.

– Det är roligt att man kan ordna något sådant här i Edsbyn, säger Hans Tänndal.

Mest uppståndelse väckte nog Christian Rask från Runemo och hans team. Rasken racing startade sin Metanolbil Lady tre gånger med ett öronbedövande muller.