Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Croon redo lägga av

Tony Croon var nära de stora pengarna i RallyCross Norden.

Men efter ännu ett motorhaveri kom han inte ens till start i lördagens A-final i Strängnäs.

Och nu kan det snart vara kört för Frelugas snabbaste...

– För mycket har gått sönder, helt enkelt. De andra har resurser att förebygga krascher, vi lagar när det händer, förklarar en dämpad Tony Croon.

Den tredje deltävlingen i pengastinna Rallycross Norden slutade i ännu ett antiklimax.

Tony Croon kämpade sig fram till A-final, men det tredje tidsheatet blev början till det snöpliga slutet.

– När jag korsade mållinjen började det brinna i motorn. Vi trodde vi hade koll på problemet och bytte turbo, men när jag skulle åka ut till finalen fortsatte det att spruta olja i motorn.

Därmed fick Croon nöja sig med en sjätte plats, och är nu mycket tveksam till att kämpa vidare mot proffsen med en ansträngd "hobby-budget".

– Sponsorerna börjar tröttna, och det är inte så uppåt i teamet heller. Det enda raka vore att satsa sig ur krisen och bygga nytt, men då krävs ännu mer pengar.

Men ännu håller han (bil)dörren lite på glänt...

– Jag ska köra SM-finalen på Kinnekulle och sista RallyCross Norden i Lyngås, och riktigt bra resultat där kanske kan förändra läget. Men det är inte troligt, och det känns trist. Det var ju inte så här jag tänkt avsluta karriären.

För unge klubbkamraten Mattias Ohlsson är det däremot bara uppåt i starten på karriären.

Farsans (Mats) gamla vinnarbil i SM, en vass Volvo 240, visade sig hålla bra i den tuffa konkurrensen i Supernationella klassen.

– Det var bara att tanka och gasa. Min bästa tävling och mitt bästa resultat, säger 22-åringen efter en stilig tredje plats i B-finalen.