Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crashlandning i Styggbo

/
  • Lars var med när mamma Kicki sköt en älgkalv med Glavens jaktlag för några år sedan.
  • Lars var med när mamma Kicki sköt en älgkalv med Glavens jaktlag för några år sedan.
  • I Styggbo kan Lars och flickvännen
  • Lars tror att anledningen till att han är en av dem som syns mest i media och är lika mycket frontman som sångaren, är för att han inte gör som alla andra.Jag vet inte om de jag gör är dumt eller moget, men Crash är ju flippad. Han är offentlig och har alltid coola kläder, Lars är bara en helt vanlig kille.
  • Kolbulle är bland det bästa jag vet!
  • Bästa spelningen jag minns är på Sweden Rock Festival 2008 när vi precis hade släppt vår platta. Alla som kom och hade lyssnat in sig och kunde låtarna. Vi hade bott i replokalen en månad och var väldigt välrepade.
  • . Det genuina med oss är att vi skapat allt själva, säger Lars som skriver en del egna låtar och spelar gitarr också.
  • Rastlös och äventyrlig är två ord som han beskriver sig själv med.
  • När Lars är i Styggbo är det wakeboard, volleyboll, fiske och bad som är största nöjet och på vintern åker han långfärdsskriskor.

Mellan turnéliv, Allsång på Skansen och ett hektiskt spelschema, landar H.E.A.T- trummisen Crash 23 år, i Styggbo utanför Alfta. Där han har tillbringat alla sina somrar sedan barnsben och fortfarande är det där han finner lugnet i sig själv.

Annons

Med flippflopps, solbrända ben och sommarblekt hår sitter Lars, som han egentligen heter, på balkongen i stugan vid Styggbo. Han har precis kommit från Stockholm och ska stanna ett par dagar med familjen och flickvännen innan det är dags att bege sig ut på vägarna igen. Förra veckan uppträdde bandet H.E.A.T för 1,5 miljon tv-tittare och en fullsatt Skansenpublik. I Helgen blir det spelning i Lysekil och Tranås och till hösten ska nytt material spelas in till skivsläppet nästa år. Två Europaturnéer, samt en Japanturné är inbokad. För artisten Crash är hela sommaren fullspäckad och resten av året likaså, men så fort han blir ledig åker han till Hälsinglands skogar och är Lars.

- Det är skönt att komma hit efter ett gig, här fungerar inte min telefon och vi har inget internet, så jag får vara anonym, säger han och lutar sig bakåt.

Han förklarar också att Alfta, Edsbyn och Bollnäs är en stor del av hans liv. Han har konfirmerat och döpt sig i Alfta kyrka, tagit golfkort i Rösaberg, varit på orienteringsläger i Skålsjögården, sommarjobbat på Alfta Pall och varit med i småstjärnorna i Öjeparken.

- Jag var John Lennon och mimade låten Imagine medan alla andra var Backstreet boys eller A-Teens. Men jag kom också sist, säger han och skrattar åt minnet för 15 år sedan.

- När mina kompisar var kvar i Stockholm på somrarna och spelade tv-spel åkte jag hit första dagen på sommarlovet. Vi har alltid varit här. Mamma kommer härifrån och pappas mamma med. Det är här jag har mina rötter.

Hans mamma Kicki berättar att han var en teaterapa redan som liten och tidigt ville stå på scen.

- Någon vidare bra sommarjobbare var han inte. Sommaren på Alfta Pall stod han mest och trummade på saker, säger hon.

Innan beslutet om att ställa upp i melodifestvalen vägdes för- och nackdelarna noga. Det var inget enkelt beslut men när de bestämde sig för att de fick bära eller brista, hade de fansen bakom sig. Idag kan de säga att de var den bästa reklamen de kunde få.

- Vi tycker att det är roligt att så många får chansen att lyssna på oss, folk som inte skulle lyssna på oss annars.

Lars säger att H.E.A.T är det första etablerade hårdrocksbandet som ställer upp i melodifestivalen. Han menar att The Poodles blev hopsatta innan.

- Vi gör vår egen grej och bestämmer hur vi ska låta och se ut på scenen. Låten blev "heatifierad" innan melodifestivalen och det var vårt krav om vi skulle ställa upp.

Crash är ett påhittat namn som inte har någon annan förklaring än att det låter coolt. Och att det är skönt att ha ett av- och påläge.

- Det händer ändå att folk knackar på min dörr hemma och vill ha autograf, men i Styggbo får jag vara anonym. Crash är offentlig och har alltid coola kläder, Lars är bara en helt vanlig kille.

Anledningen till att han började spela trummor är ganska enkel – hans pappa är också trummis.

- Jag försökte lära Lars storebror Johan att spela trummor och en dag 1996 hörde jag att det släppte och hur han spelade. Jag blev glad och tänkte att träning ger färdighet. Men när jag kom in i rummet satt Lars där. Han hade lyssnat och tagit in det jag försökt lära Johan, säger pappa Anders.

- Jag kände nog att jag hade det i blodet, säger Lars och ler.

Mer läsning

Annons