Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coverband från Hudik bäst i landet

Två backar läsk rodde hem segern som Sveriges bästa coverband genom en omröstning på internet.

– Vi fick flest visningar och bästa betyg. Det var knallhårt, berättar gitarristen i bandet, Erik Olsson som inte vågade ta ut någon seger i förskott.

Av bandets medlemmar är två från Hudiksvall, två från Njutånger, en från Iggesund och en från Enånger. De är ett samtrimmat gäng av årgång 1987.

Namnet kommer från tiden när bandet startade för fem år sedan och de skulle spela på en studentfest.

– Det var min syster som skulle ha en studentfest och hon ville inte betala för ett riktigt band. Då satte vi oss ner och pratade om olika band. I Nile city fanns en scen där Percy Nilegård fick betalt med två backar läsk och det tyckte vi var en kul grej, så det fick bli första gaget.

Erik Olsson berättar att de inte hade några visioner att det skulle bli något mer av det hela, men sedan kom det en bokning på bandet Två backar läsk och sedan dess har namnet hängt med.

– Vi har inte lyckats bli av med det, säger han med ett skratt och tillägger att det samtidigt är ett bra namn eftersom det sticker ut såpass mycket.

Tävlingen lades ut på sajten mittklipp.se och arrangerades av tidningen Aftonbladet. Erik Olsson berättar att de legat lugnt med bokningar för sommaren. Utnämningen lär dock få snurr på bokningarna i sommar för bandet som troligen får bättre betalt än två backar läsk efter en sådan seger.