Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Core Care i Bollnästar överi Fagersta

Core Care AB i Bollnäs tar över Bergslagssjukhuset i Fagersta. Det blev klart på onsdagen.

Eskil och Anna Hammarströms företag blir dessutom ny ägare av den vårdcentral som finns vid Bergslagssjukhuset.

På en presskonferens i Västerås vid lunchtid på onsdagen släpptes nyheten. På plats fanns representanter från Landstinget Västmanland, Anna och Eskil Hammarström samt Bengt-Olof Staffas, som leder Core Care i Bollnäs och dess företagshälsovård. Staffas kommer att flytta till Fagersta, där han blir vd för Mitt Hjärta Bergslagen, som blir det nya namnet på sjukhuset där.

Under en övergångsperiod kommer Anna och Eskil Hammarström att finnas på plats i Fagersta en eller ett par dagar i veckan. De anställda vid Bollnäs hälsocentral, som också ingår i Core Care AB, berörs inte av affären.

Anna Hammarström är mycket nöjd och glad över att allt nu är klart – och att Core Care vann båda upphandlingarna.

- Nu ska vi göra allt för att infria befolkningens förväntningar om en god sjukvård, säger hon.

Bergslagssjukhuset i Fagersta är ett närsjukhus utan akut verksamhet, så när som på primärvårdsjour dygnet runt. På sjukhuset och på hälsocentralen arbetar cirka 90 personer. Bollnäs hälsocentral har närmare 60 anställda.