Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clouds Above är bäst i Sverige

/

Hälsingland är i topp av Rixallsvenskan

Det står klart efter att Clouds Above vunnit ett försök till Breeders Crown på Bollnäs i går.

– Den här hästen har riktigt bra egenskaper, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Annons

Clouds Above som tränas av Jan-Olov Persson har lyckats bra i upptakten av Rixallsvenskan.

I går kom karriärens tyngsta seger då ett Breeders Crown försök hemfördes med en segercheck på 70 000 kronor. Clouds Above har nu efter fyra segrar på tio starter tjänat totalt 146 500 kronor och gårdagens seger innebär att hästen nu leder Rixallsvenskan där segrarna vinner en segerfest värd 100 000 kronor.

Närmare hundra av de 1 000 delägarna trängdes i går i och runt vinnarcirkeln på Bollnästravet sedan Ulf Ohlsson efter ett offensivt upplägg som lånekusk vunnit loppet.

– Jag har sett hästen från sidan tidigare och vet att han har bra egenskaper. Att vi hamnade utvändigt om ledaren var inget som bekymrade mig egentligen eftersom jag vet att hästen tål dödens, sa Ohlsson.

Bergsåkerskusken gladdes med delägarna och konceptet Rixallsvenskan.

– Det är flera fina hästar med i tävlingen och en hel del har vunnit lopp. Jag får tacka Jan-Olov Persson för att jag fick förtroendet att köra.

Söndagen är en av årets största dagar på Bollnästravet och då passade hemmalärlingen Emil Parhans på att ta första segern på över två år i ett av V65-loppen.

– Det var på tiden och hästen stod väl också lite på tur för en seger, sa Parhans efter segern tillsammans med Petit Eson.

Mer läsning

Annons