Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Claesson om hälsingarna

Förbundskaptenen Jonas Claesson berättar om hälsingeprofilerna som återfinns i VM-truppen. Och avslöjar att en av dessa var nära att inte bli uttagen.

I den svenska VM-truppen återfinns bara en spelare från hälsingeklubbarna. Bollnäs Andreas Westh är given lagkapten i både klubblag och landslag.

– Vår kapten. Det har varit lite rörigt i hans klubb i år men Westh har hållit en hög nivå som vanligt. Han är viktig och ett föredöme i omklädningsrummet, säger förbundskapten Jonas Claesson om Westh.

I övrigt innehåller truppen flera hälsingeprofiler, som numera återfinns i den ryska ligan. Så här säger Jonas Claesson om...

... Per Hellmyrs: "Per Hellmyrs har lyft sitt spel ännu ett snäpp. Om det nu ens var möjligt. Kommer självklart att bli viktig för oss".

... Anders Svensson: "Anders har lyft sig ytterligare i år. Jag har haft mycket kontakt med Thony Lindqvist och har även sett på en del knackiga streams från den ryska bandyn. Han håller en otrolig hög kvalitet. Vi har ingen uttalad förstemålvakt, inte som det är just nu. Andreas Bergwall och Anders Svensson börjar på 0-0 så att säga".

... Hans Andersson: "Har haft en tung säsong fram tills relativt nyligen. Så jag har varit lite kluven till att ta ut honom. Men han har på sistone fått börja starta för sitt Kazan och då kände vi att Hans är det bästa alternativet till Säfström och Hellmyrs på ytterhalvspositionerna. Hans står ändå för mycket spets".

... Daniel Välitalo: "Daniel har varit med länge och har väldigt mycket rutin. Han är 37 år men presterar fortfarande på en väldigt hög nivå. Det känns tryggt att ha honom i de bakre leden".