Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkuskonster på skolschemat

Under en vecka har grundskoleelever fått prova på akrobatik, jonglering och lindans.

Cirkus är inte en dans på slak lina. Jacob Westin är akrobat och entreprenör och han har under den gångna veckan tränat cirkuskonster med elever från Vågbro, Ljusdal, Söderhamn och Bergvik.

– Koordination, smidighet och samarbete är grundstenarna, men det handlar också om att ge eleverna självförtroende, säger han.

När de kommer till kursgården i Stråtjära har många elever föreställningen att de "kan inte". Men efter en liten knuff från Jacob Westin inser många att de kan mycket mer än vad de själva tror.

– Det gick bra att jonglera. Jag brukar inte vara så bra i bollsporter, men det här gick bra. Jag trodde faktiskt inte själv att jag kunde, så jag blev jätteförvånad, säger Moa Kvist som går i nionde klass på Bergviksskolan.

Cirkusträningen i Stråtjära är en del av projektet Skapande skola som syftar till att arbeta mer kreativt och med kultur i skolan.