Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cia med i buskiseliten

/
  • Cia Olsson kommer i september att delta i föreställningen Virus i bataljonen på Lisebergsteatern.

Cia Olsson från Rumsta i Forsa tar ännu ett steg i teaterkarriären. Till hösten kommer hon att kliva in på välkända Lisebergsteaterns scen.

Annons

Där ska hon spela en tafatt och omständlig hemsamarit i en föreställning med Jojje Jönsson, Claes Månsson, Siw Carlsson och många andra i buskiseliten.

Föreställningen, Virus i bataljonen, börjar redan i sommar på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

– Jag kommer att åka ner till Vallarna och se föreställningen i förväg, berättar Cia Olsson.

Hon kommer att ersätta Charlott Strandberg som inte kunde medverka under hösten. Det blir en kort förberedelse, två dagar med regissören, två med ensemblen och sedan är det generalrepetition.

– Man är väl lite galen, men det är sådant jag går igång på, säger hon.

Det är inte den typ av föreställning hon själv skulle se, men det är verkligen en typ av teater hon själv tycker om att spela.

– Den här typen av buskis har en väldigt trogen publik och jag njuter verkligen av att få spela den.

I början ställdes frågan om hon var intresserad. Cia Olsson tackade ja och i onsdags fick hon manuset. Engagemanget innebär att hon nu är anlitad långt in på nästa år.

Efter Liseberg, där hon spelar från 25 september till mitten av december, kommer föreställningen dra vidare till Skara och totalt kommer hon medverka i över 100 föreställningar.

– Jag är vansinnigt tacksam att jag får jobba med det jag verkligen vill. Samtidigt tycker jag att jag jobbat för det och förtjänat det, får man säga så?

Just nu medverkar Cia Olsson i Pengarna eller livet där hon ersatts av Charlott Strandberg under en period, men Cia Olsson ska avsluta den turnén i Skellefteå 11 maj.

Annars ligger fokus på Hudiksvallsföreställningen I våra kvarter, där hon är regissör och manusförfattare. Det blir sju föreställningar med start i mitten av juli.

Mer läsning

Annons