Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christoffer till Hudiksvalls ABK

För en månad sedan satte Ljusdalsgrabben Christoffer "Våfflan" Ericson punkt i sina läxböcker. Christoffer har gått på fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Nu går flytten hem till Ljusdal och han byter därmed klubb från Medskogsbron till Hudiksvalls ABK.

I tre år har Christoffer Ericson studerat vid fotbollgymnasiet i Sundsvall. Och efter det första året bytte han, liksom alla de som gick andra året, Tipselit mot Medskogsbron i division 3. Det som följden av ett samarbete mellan GIF Sundsvall och Medskogsbrons IF.

Steget från Medskogsbron till GIF Sundsvall var inte långt för Christoffers del. GIF-intresse fanns, men har svalnat, och när han nu studerat färdigt i Sundsvall så började funderingarna.

– Jag har ju haft möjlighet att stanna kvar däruppe, men så fick jag jobb hemma i Ljusdal samtidigt som ABK-tränaren Pelle Lindberg ville att jag skulle börja i ABK. Jag hade ju Pelle som tränare förra säsongen i Medskogsbron och vi känner därmed varandra. Det gjorde att jag bestämde mig för ett klubbyte, säger Christoffer.