Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladbitar som gör gott – pengarna går till vattenreningsprojekt i Uganda

Man kan fira sin födelsedag på olika sätt. På Bergsjöhallen firar man Karl Åkerblom 90-årsdag genom att bjuda alla barn som följer sina föräldrar och handlar på en chokladbit. Pengarna för chokladbitarna skänker Karl Åkerblom till S:t Staffans kapells vattenprojekt i Uganda.

Den dag som Karl Åkerblom fyllde fem år fick han följa med sin pappa till Hellmans i Bergsjö. Där fick han fick en chokladkaka av personalen, något som Karl Åkerblom aldrig glömt.

Så nu, 85 år senare, ser han till att alla barn, i föräldrarnas sällskap, som besöker Bergsjöhallen tisdag och onsdag den här veckan, får en liten chokladbit.

– Det är en sån fin gest. Han kommer så väl ihåg chokladkakan han fick som femåring, och han är en trogen kund hos oss, så det är det minsta vi kan göra, säger Marina Hellman på Bergsjöhallen, fjärde generationen handlare i Bergsjö.

Bergsjöhallen bjuder på chokladbitarna, och Karl Åkerblom kommer att lägga motsvarande summa till hans senaste hjärtefråga, vattenreningsprojektet i Uganda. På så vis kommer chokladbitarna i Bergsjö att göra gott ända bort till Uganda.