Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsbråket löst

Chefsstriden inom Gävleborgs landsting är över. För den här gången ska väl tilläggas.

Annons

Att den kritiserade divisionschefen Hanna Brevemark Jansson slutar är väl en sanning med modifikation, eftersom det är hennes tjänst som upphör att existera. Hon blir dock kvar i organisationen och tänker inte jobba som barnpsykiater som hon är utbildad för och som är en tjänst som själva barnkliniken nog så väl skulle behöva.

Hanna Brevemark Jansson blir kvar i administrationen. Oklart med vilka arbetsuppgifter.

Högsta prioritet har varit att få tillbaka Ingegerd Lantz som verksamhetschef för kvinnokliniken. Och det lyckas nu Svante Lönnbark med, när han flyttar på divisionschefen. Så långt allt gott.

Ingegerd Lantz har som fortsatt mål att utveckla kvinnosjukvården i länet till Sveriges bästa. Eftersom hon verkar ha hela personalstyrkan med sig, så låter det som ett högst rimligt mål. Framför allt glädjande för alla kvinnliga patienter.

När Svante Lönnbark flyttar på Hanna Brevemark Jansson, passar han på att göra en omorganisation.

Kvinnosjukvården och barn- och ungdomssjukvården ska tillhöra Division operation. Psykiatridelarna samt habilitering förs över till Division medicin.

Landstingsdirektören motiverar sammanslagningarna med att i dessa ansträngda ekonomiska tider kan han inte anställa ytterligare en divisionschef.

Nej, tacka för det. Eftersom den gamla finns kvar på lönelistan, trots att jobbet inte längre existerar.

Vi får hoppas att chefskarusellen och divisionsdribblandet inte påverkar vården alltför mycket. Utan att kvinnoklinikens alla anställda kan hitta arbetsro.

Fast slutet gott... vågar vi inte säga.

Mer läsning

Annons