Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Vilken succé det blev för nya söndagstidningen – här läser du dagens

Visst, succé är ett starkt ord. Men man kan inte snacka om annat när vi nu efter två söndagar kan konstatera att vi ökat läsningen med över 100 procent på e-tidningen.

Annons

Det känns som ni läsare verkligen omfamnat denna satsning!

Mer om det senare. För först: Varför gjorde vi den?

Läs e-tidningen här

Det var i höstas en kollega satt och kikade på siffror och statistik, sånt gör vi rätt ofta. Där visade det sig att måndag till fredag är det dagligen runt 7 000 personer som läser någon av Hälsinglands morgontidningar som e-tidning. Det är rätt fina siffror det.

Men på söndagarna, då var siffran runt 4 000 personer – trots att den egentligen borde ännu högre än på vardagar – för på söndagen kommer ju ingen papperstidning. Och e-tidningen har ju alla papperstidningsprenumeranter också tillgång till.

Alltså, endera gjorde vi en för dålig söndagstidning eller så var vi för dåliga på att marknadsföra den, löd vår analys. Efter att klurat ett tag kom i alla fall jag fram till att båda stämde.

Därför tog vi ett nytag, såg över innehållet, plockade bort några inslag och adderade i stället fler lokala inslag. Och vi gjorde en prima lanseringsplan.

3 mars hade vi premiär. Och redan då kan man prata om succé. Över 8 500 personer läste vår nya söndags-e-tidning. Det kändes riktigt bra att få det kvittot direkt.

Även förra söndagen lockade vi 8 000 läsare med söndagstidningen. Där fanns gripande läsning om vad som händer när skamkänslorna tar över, det fanns lokala insändare, kultur, ledare, släkt och vänner, korsord och allt det andra ni är vana vid från din lokala tidning veckans alla andra dagar. Dessutom fick vi in mer uppdaterad sport, bland annat det senaste om HHC:s framgångar.

Det känns riktigt bra!

I e-tidningen finns också en tävling, ett hälsingequiz där du kan testa dina kunskaper om vårt landskap. Det har blivit mycket uppskattat redan…

Så, jag hoppas att du och alla andra nu skaffat er en ny söndagsvana. För nu är det dags för ännu en unik söndags-e-tidning i Hälsingland. Denna vecka kan du bland annat läsa berättelsen om Andreas, som växte upp i Hälsingland, var platschef på ett byggföretag, hade fin bil och lägenhet i centrala Stockholm. I dag lever han på a-kassa och körkortet är indraget.

Har du tankar eller funderingar om detta eller annat – tveka inte att höra av dig till mig!

Läs även: Chefredaktören: Nu blir vi sjudagars på riktigt – så läser du oss